בילי בדאי

  • הצגה מספר: 196
  • הצגת בכורה: 19/12/1963
  • מספר הצגות שהועלו: 74
בילי בדאי

יוצרים

שחקנים

על ההצגה

גיבור המחזה, ממש כמו שמעיד שמו, הוא שקרן פתולוגי. בילי הוא פקיד זוטר בחברה קטנה, חלומו הגדול להיות תסריטאי ברדיו ובטלוויזיה. באופן קבוע משקר לאביו ולאמו, לשלוש ידידותיו ואף מועל בכספי החברה. לאט לאט, הוא נוכח לדעת כי השקרים מסבכים את חייו והוא נלכד בהם כרשת. המוצא האחרון שנשאר בפניו הוא בריחה מהבית. בריחה אל לונדון הגדולה, מהעבודה המשעממת של פקיד זוטר אל עולם הבידור.  

בילי בדאי מודיע שהוא עוזב את הבית ונדמה כי סוף, סוף עושה מעשה החורג ממסכת שקריו. בסופו של דבר נשאר בילי בעיר הקטנה, בחברה הקטנה  ובשקריו הקטנים, וזוהי סופה העגום של קומדיית חייו השקרית של הבדאי.

תמונות מהצגה

ביקורות

"אין להבין את נפשו של בילי למרות הפסיכולוגיה בגרוש המוגשת לנו במחזה, יש גם סוציולוגיה בגרוש - עובדים ועובדים ואין פרוטה, ויש הרבה בלופים מצחיקים ויש מלודרמה ויש מצבים רומנטיים ויש מצבים עצובים. אתכל זה הגיש לנו ליאו פילר בבימוי מקצועי ורהוט לפני תפאורה חד גונית של הלן אוסנבורי, בלשון עברית טובה של חיים גליקשטיין.

אריק איינשטיין בתפקיד בילי הבדאי, מפגין את חינו הבמתי הרב, שטוב היה לנצלו למשהו ראוי יותר. טוב היה לראות שוב על הבמה את רחל אטאס, ששיחקה להפליא את הנערה המטומטמת ההגונה ואת אברהם רונאי בתפקיד אופי נאה של אבי המשפחה. פאני ליוביץ' גלמה על כל פרטיה ודקדוקיה את דמות הסבתא השברירית. שושנה דואר היא אם המשפחה - אוהבת וסובלת וחסרת ישע. דליה פרידלנד ותקוה מור, ייצגו ברעננות את דור החתיכות ועמוס אבני היה נציג נוסף של "הנוער בימינו".

נחמן בן-עמי. "מעריב". 20.01.1964

בתפקיד בילי הבדאי מופיע אריק איינשטיין ושלוש הנערות שלהן הוא מבטיח נישואין, הן רחל אטאס, דליה פרידלנד ותקוה מור. בתפקיד הוריו של בילי מופיעים בהצגה שושנה דואר ואברהם רונאי, לשעבר שחקן "אוהל", שזו לו הופעתו הראשונה ב'הבימה'. אריק איינשטיין נרגש למדי לקראת הצגת הבכורה, משום שזהו תפקידו הגדול הראשון שבו הוא נדרש לשחק בלבד מבלי להעזר בשירה.

"עולם הקולנוע". דצמבר 1963