אהבת נעורים
- הצגה מספר: 95
- הצגת בכורה: 20/10/1949
- מספר הצגות שהועלו: 43
יוצרים
- מאת: אהרון אשמן
- בימוי: אברהם ברץ
- תפאורה ותלבושות: ג'ניה ברגר
- מוסיקה: אלכסנדר אוריה בוסקוביץ
- תנועה: גרטרוד קראוס
שחקנים
- מיכל: שושנה רביד
- מירב: פנינה פרח
- רצפה בת איה: שושנה דואר
- יונתן: נחום בוכמן
- ערמוני: אברהם ניניו
- דואג האדומי: ישראל בקר
- יפונה: מנחם בנימיני
על ההצגה
בחצר בית המלך שאול פורחים עצי השקד ועימן הלבבות הרוטטים בתסיסת הנעורים. שאול נלחם נגד גוליית וצבאו הפלישתי. בקרב חייליו מצהיר שמי שיכה את הענק הפלשתי יזכה באחת מבנותיו. הבשורה מגיעה לחצר ביתו ומסעירה את הרוחות: ארמוני הנער מתאמן בלי הרף בתכסיסי מלחמה בעזרתו של הרועה יפונה. מיכל ומרב, בנות המלך מתווכחות את מי משתיהן הועיד אביהן למנצח.
מיכל מתכוננת להינשא לדוד בן ישי ובטוחה שמרב, אחותה הבכירה תנתן לאיש שינצח את גולית הפלשתי. היא אינה יודעת שגם אחותה, בסתר ליבה, אוהבת את דוד. האחיות אינן יודעת שדוד נמשח למלך ישראל תחת שאול אביהן. את הידיעה מביא לחצר דואג האדומי שבשורתו משבשת את חייהן וגורלן של הדמויות כולן.
תמונות מהצגה
ביקורות
"המחזה כפי שהוצג ב'הבימה' היה להצגת נעורים שבני נעורים המחבבים את סיפורי התנ"ך עשויים להתייחס בחיבה גם להצגה, וקשישים האוהבים נעורים - אף הם יתייחסו בחיבה ובנעימות לצעירים שהם חביבים ונעימים. מפני מה נתנה גרטרוד קראוס את שמה על ה"כוריאוגרפיה" שבהצגה - האמנם חושבת היא שלשם כך הייתה נחוצה גרטרוד קראוס ? ואף אם המוזיקה מאת א.א. בוסקוביץ' מנעימה את ההצגה, האם די בזה ? אין די בזה.
וכיוון שקשה לעמוד על טעמה ונימוקה של 'הבימה' בהצגה זו, קשה לעמוד על פריטים בבימויה ובציורה ובמשחקה כי דומה שכל אלה בטעות יסודם : בטעות שבבחירת המחזה ובהצגתו.