
יוצרים
- מאת: שי להב
- בימוי: צדי צרפתי
- תפאורה: אדם קלר
- תלבושות: יובל כספין
- דרמטורגיה: שחר פנקס, משה קפטן
- הפקה מוסיקלית: גיורא ליננברג
- ניהול מוסיקלי ועיבודים: ליאור רונן
- תנועה: תות מולאור
- תאורה: אמיר קסטרו
- קלידים והפעלת סמפלר: גיורא ליננברג, ליאת פרלוב
- תכנות אבלטון: אוהד בן אבי
שחקנים
- אידה נודל בהווה: גילה אלמגור-אגמון
- אידה נודל בעבר: ריקי בליך
- דוד צירלין בעבר ובהווה: אלכס קרול, אבישי מרידור
- אלברט איבנוב: עודד לאופולד
- לנה נודל: מיקי פלג-רוטשטיין
- אריה לובה, בעלה של לנה: טל מוסרי, עמי סמולרצ'יק
- איווט קרול: דניאל סליצר
- נורה לנסקי: רוני מרחבי
- יואל סירקין: אדי אלתרמן
- מנכ"ל משרד ממשלתי: גל גולדשטיין, גיא דמידוב
- להקה ותפקידים נוספים: עודד סנדטש, מור חנסון, קווין ליסק, ניקול רביב, נוי בן ברית, גיא דמידוב
- סווינג: דר רוזנבאום, ברק תמם
על ההצגה
המחזה סוקר את פרשת חייה המורכבת והסוערת של אידה נודל, אסירת ציון שנאבקה כ-15 שנה בשלטון הסובייטי, מתוכן ארבע שנים בגלות בכפר נידח בסיביר שאליו נשלחה אחרי שהורשעה בעבירה של "חוליגניות" קשה כלפי המשטר.
המחזה בוחן מה הניע אישה בודדה בת 40 לצאת למאבק באחד מהמשטרים האכזריים והחזקים ביותר בעולם; מה היה טיב מערכות היחסים הסוערות שלה עם אסירי ציון אחרים ועם משפחתה; ומדוע קרה שאחרי שהגיעה לישראל , עטורת תהילה ובמעמד של סלבריטאית בינלאומית , היא הלכה ונשכחה עם השנים וגם ניתקה את הקשר כמעט עם כל חבריה מהעבר.
ההצגה הופקה בתמיכתה של קרן ג'נסיס
סיפורה של אידה נודל הוא מסוג הסיפורים שעבור בני הדור שלי היו כמעט מובנים מאליהם. כל כך מובן, עד שמעולם לא טרחתי להתעמק בו, או להבין את משמעותו הדרמטית. עצם העובדה, הבלתי נתפסת, שאישה פרטית ניהלה מלחמה ארוכת שנים ומלאת סבל באימפריה עולמית רק כדי לעלות לישראל, הסתתרה מאחורי בדיחות בנוסח "אידה נודל והפודל". ואדישות כללית לסיפורם של אסירי ציון. רק כשהתחלתי להתוודע לפרטי המאבק ההירואי של אידה, הבנתי עד כמה הפרק הזה בהסטוריה שלנו הודחק. ובמקביל, התעוררו אצלי שאלות שאותן יצאתי לבחון בכתיבת המחזה. מה גרם לאשה בת 41, סולידית ומיושבת, לצאת לקרב אבוד מראש במעצמת על, שגבה ממנה שנים של יסורים. ומאידך, כיצד קרה שנודל – שהפכה לכוכבת בינלאומית של ממש, והגעתה לישראל סוקרה בשידור חי בטלוויזיה, נשכחה כמעט לחלוטין. האם הדבר מעיד על האופן שבו מדינת ישראל מזניחה את גיבוריה, או שהוא נבע מאופייה המיוחד והקשה לעיכול של אידה נודל? ואולי משניהם? מה שבטוח הוא, שאידה הייתה דמות יוצאת דופן. כאדם. כאישה. כיהודיה. ואין מתאים מהתיאטרון הלאומי של ישראל כדי להעניק לה את ההכרה שהייתה כל כך ראוייה לה.
שי להב