החגיגה
- הצגה מספר: 611
- הצגת בכורה: 02/02/2008
- מספר הצגות שהועלו: 81
יוצרים
- מאת: בו הר הנסן, תומס וינטרברג, מוגנס רוקוב
- עיבוד לאנגלית: דייויד אלדרידג'
- תרגום: שלומי מושקוביץ
- בימוי: חנן שניר
- תפאורה: רוני תורן
- תלבושות: עפרה קונפינו
- מוסיקה: יוסי בן נון
- קרבות במה: אילן גזית
- תנועה: מוריה זרחיה
- תאורה: פליס רוס
שחקנים
- כריסטיאן: איתי טיראן
- מיכאל: עודד לאופולד
- מטה: ריקי בליך
- לארש: רוברט הניג
- הלן: אסנת פישמן
- אלסה: גילה אלמגור-אגמון, טטיאנה קנליס-אולייר
- הלגה: עודד תאומי
- פיא: הילה פלדמן
- הלמוט: אוהד שחר
- סבא: הוגו ירדן
- פול: דב רייזר
- קים: יפתח אופיר
- גבטוקאי: יונתן מספון
- ילדה: עופרי שגב, ענבל זוליחיאן, רוני אקרמן
על ההצגה
בשיתוף תיאטרון הקאמרי
"החגיגה" הוא כתב אישום חריף נגד החברה הבורגנית מערבית, המנסה להעלים ולטייח תופעות של ניצול מיני בתוך המשפחה. מסיבת יום הולדת תמימה, הופכת למהלך מתוחכם וכוחני של סגירת חשבונות אישיים. ביום הולדתו השישים של הלגה, אבי המשפחה הנערץ, מגיעים ילדיו כריסטיאן, מיכאל והלן אל הבית בו גדלו ושם הם פוגשים את שאר המוזמנים לחגיגה. ברקע מרחפת התאבדותה של לינדה אחותם. במהלך החגיגה נחשפות עובדות מזעזעות מחיי המשפחה.
תמונות מהצגה
ביקורות
במבט ראשון נדמה שההצגה עוסקת בגילוי עריות בתוך משפחה, אבל כשהולכים קצת הלאה מתברר שהנושא הוא הפער בין החזות הבורגנית המהוקצעת לבין הרקבון המכרסם בה מבפנים. מבחינה זו הנושא מקבל ביטוי תיאטרוני מאין כמוהו שכן עניינו הוא בהצגת המראית התיאטרלית המזוייפת כלפי חוץ לבין הפנים המושחת והמעוות. על איתי טיראן שוב מוטלת המשימה אחרי 'המלט' לחשוף את מה שרקוב בממלכת דנמרק. הוא עושה זאת בצורה מרשימה, בעיצוב מעולה של דמות מופנמת ומיוסרת שגם מיטיבה לשלוט ברגעי ההתפרצות שלה.
אבל טיראן הוא רק ראש החץ של להקת שחקנים מצויינת שמצליחה להפגין משחק צוות משובח בשרביטו של הבמאי חנן שניר שמשלב את הבימוי עם עיסוקו כמטפל. כל השבחים לעודד תאומי בתפקיד אבי המשפחה, לגילה אלמגור המפליאה בשתיקותיה בתפקיד האם וכן לעודד לאופולד בתפקיד הבן התזזיתי וכן לתפקידי המשנה שעושים הוגו ירדן, דב רייזר, אסנת פישמן וריקי בליך. עיצוב הבמה של רוני תורן מרשים. התאורה של פליס רוס מעולה והתלבושות של עפרה קונפינו משובחות.
"הבמאי חנן שניר העמיד את ההצגה על במה יפה המערבבת בין חוץ לפנים בעיצוב רוני תורן ובעיקר הקפיד להוציא ביצועים מדוייקים ומשכנעים מכל הצוות. במיוחד ראויים לציון גילה אלמגור, אסנת פישמן, ריקי בליך ועודד לאופלד. אך מעל לכל שייכת ההצגה לשני שחקנים נפלאים המבצעים תפקידים עמוקים ומרתקים : עודד תאומי בתור האב המתעלל, הצליח לעשות את הבלתי ייאמן ולהותיר בדמות המפלצתית מימד של אנושיות ושל פגיעות.
מולו איתי טיראן בתור הבן שחושף את ההתעללות, מבצע תפקיד מאופק ומופנם, אך טעון ברגש. ביצוע מצמרר והצגה חזקה ומצויינת.