אופרה בגרוש

  • הצגה מספר: 356
  • הצגת בכורה: 25/11/1982
  • מספר הצגות שהועלו: 51
הועלה גם בשנים:
אופרה בגרוש

יוצרים

שחקנים

על ההצגה

"אופרה בגרוש" הוא מעשה באדונים פיצ'ום הנצלן, מקי השודד ובראון "הנמר" איש משטרה מושחת ; ובגבירות: מיסיס פיצ'ום, בתה, מיס פולי הנישאת למקי במיסתור, לוסי הזונה, אהובת מקי לשעבר, ג'ני הזונה, ידידתו של מקי ועוד חבורת קבצנים, שודדים וזונות נוספים.  

מר פיצ'ום הוא טפילם של האביונים. הוא מתפרנס ממכירת זכיונות לקיבוץ נדבות באיזורי לונדון. פיצ'ום רואה בפולי בתו לא בבת עין אלא כקניין עובר לסוחר. לכן, הוא מתפלץ יחד עם זוגתו בשומעו על בריחתה אל חיקו של מקי סכינאי. פיצ'ום מחליט לשכנע את בראון איש המשטרה, להביא את מקי אל חבל התליה. לשם כך, דרוש שיכנוע (או איום ,בעצם, בהפרת הסדר המשטרתי ביום הכתרת המלכה), שכן בראון ומק הם אחים לנשק לשעבר.  

בראון הנמר, נוהג להתעלם מפשעי מק ולשלשל לכיסו אחוזים מן הרווחים. אבל הפעם הוא עומד לבגוד בחברו. מק הוא עבריין בכפפות של עור גדי, שמרן ונאמן בכל הנוגע לזונותיו, אותן הוא מבקר בכל יום חמישי. נישואיו לפולי הם נישואי תועלת : היא מתאימה לשמור על רכושו ועסקיו בזמן שייעדר מהבית. מק מואס בעוני שיש בו קלון ומפיו מתחזק המסר המרכזי של המחזה כי באין תזונה, אין מוסר.  

מכאן מתגלגלת העלילה דרך בית הזונות ובתי הסוהר, אגב גילויי נאמנות חד צדדיים של פולי כלפי מקי. זונה אחתה מסגירה אותו, שניה עוזרת לו לברוח (הוא מוליך אותה שולל כי היא אהובתו היחידה). לבסוף מגיע מק לתליה, אך רגע לפני מותו מגיע שליח מטעם המלכה, מציל את מקי ואף מעניק לו מענק דשן לכל ימי חייו.

תמונות מהצגה

ביקורות

"תשומת לב רבה הושקעה כדי שההצגה תראה כתיאטרון אמיתי. יש תפאורה של אוטובוס קומותיים, שהרי העלילה מתרחשת בלונדון. יש סוס אמיתי על הבמה ויש פינאלה בריקוד סטפס. ששון גבאי ועדי לב מביאים אל הבמה בתפקידיהם (פיצ'ום ולוסי בראון) שמחה אמיתית העושה כל תנועה שלהם על הבמה להיגד בפני עצמו. נוכחות נאה יש גם לקרול מרקוביץ' בתפקיד בראון.

מיכאל הנדלזלץ. "הארץ". 17.12.1982

"אהבתי מאוד את ששון גבאי, בעיקר בשל נוכחותו הבמתית המקסימה. גם לקרול מרקוביץ' לעדי לב ולרבקה גור, הופעה במתית נעימה.

אליקים ירון. "מעריב". 16.12.1982