כתריאלים

  • הצגה מספר: 47
  • הצגת בכורה: 28/05/1939
  • מספר הצגות שהועלו: 22
תוכניה
כתריאלים

יוצרים

שחקנים

על ההצגה

מחזה המורכב מחמישה סיפורים קצרים מאת שלום עליכם :  

 

"במסע בטראם" - 

סופר אורח מגיע לתחנת הרכבת בכתריאליבקה לאחר שנמלט מידיהם של משרתי בית המלון ומבעלי העגלה הטרדניים. על המסילה מתנגשים שני קרונות רכבת. אף אחד מהנהגים אינו מוכן לותר ולסגת אחורה. לאחר דין ודברים עוזבים הנוסעים את קרון הטראם כשהם מיואשים ונרגזים.  

 

"בית מלון בכתריאליבקה" - 

הסופר האורח מצליח להכנס סוף-סוף למלון "טרקליה". שם מתנפלים עליו רוכלים, איש איש עם סחורתו. ביניהם גם הסוכן דוד שפאן המפיץ שמועה שהאורח הוא סוחר גדול. בני העיירה המחפשים פרנסה כל ימות השנה, נטפלים אליו ומציעים לו את סחורותיהם. הרב הישיש מתייצב לפניו ומבקש ממנו להושיט את עזרתו לאנשי העיירה היושבים בחוסר כל.  

 

"דליקה בכתריאליבקה" - 

דליקה פרצה בכתריאליבקה. תושבי העיירה מתפרצים החוצה ומחכים לבואו של גרונם שואב המים. הרב יוזפל, שניצל בנס מביתו, רץ להציל את הספרים הקדושים מבית המדרש. לבסוף מגיע גרונם עם חבית ריקה ובינתים פורצת בעיר שריפה שניה. תושבי העיירה חסרי הישע רצים למקום הדליקה וגרונם שואב המים רואה עצמו פטור מהצלת שתי דליקות בלילה אחד ושב לביתו.  

 

"בית אוכל בכתריאליבקה" -   

הסופר אורח מגיע לסעוד את לבו ונתקל בבעלת בית האוכל שמציעה לו מטעמים שונים בזמן שבביתה אין אוכל. כשסוף כל סוף מגיע אוכל אל שולחנו, פורצים לבית פושטי יד ואינם נותנים לו מנוח ולטעום דבר. והאורח יוצא רעב כלעומת שבא.  

 

"תיאטרון בכתריאליבקה" - 

הסופר אורח יוצא לראות מחזה בתיאטרון כתריאליבקה. מאחורי הקלעים השחקנים עדיין לא יודעים מה יציגו : שולמית או המכשפה או מחזה אחר. בשעה שהקהל כבר מלא את האולם השחקנים עדיין עורכים חזרות על כל המחזות. אחרי דין ודברים בין כוכב הלהקה ובין בעלת הבית של התיאטרון מתחילים בהצגת "שולמית" וכמנהג התיאטרון מימים ימימה מכניסים השחקנים שירים ופזמונים סתם בכדי לשעשע את הקהל.   

תמונות מהצגה

ביקורות

"שלום עליכם מופיע לפנינו הפעם בצורה כה אהודה ואמיתית כאחת, ומחזה התיאטרון המקומי הקטן החורג במידה ידועה מהסביבה הגלותית הטהורה, הפכוהו ל"חתיכת חיים" שאמנותה המופלאה מחקה בהרבה את "מועקת" מחזות אחרים. ההצגה התיאטרונית הקטנה הייתה נהדרת בחיותה ובאמיתותה, שהרי כל אחד מאתנו נפגש בדמות זו בערים קטנות באירופה, אמריקה ובייחוד באסיה. ומראהו של שלום עליכם בסוף המחזה שפך חן של חסד על כל ההצגה.

איתמר בן אב"י. במה ג' 1939